İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - GÜRPINAR İSMAİL LÜTFİ ÇAKAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Mrt

May

2018-2019 eğitim öğretim yılı 2.Dönem 2.Sınavlarımız 20 Mayıs 2019 Pazartesi günü Tarih sınavıyla başladı.

Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Nis

2008-2019 eğitim-öğretim yılı II.Dönem Veli toplantımıza tüm velilerimiz davetlidir.

Tarih: 05.05.2019

Saat:12:00

GÜNDEM MADDELERİ

1-        Sınıf Öğretmenlerinin sınıflara girerek Ara Karne vermeleri.

2-        Toplu Sınıf Devamsızlık Çizelgelerinin Velilere Açıklanması.

3-        Öğrenci disiplin, kılık, kıyafet ile ilgili velilerin bilgilendirilmesi.

4-        Branş öğretmenlerinin sınıfları dolaşarak velilerle tanışması ve öğrenciler hakkında velileri bilgilendirmesi.

5-        Okul idaresi ve Okul Aile Birliği üyelerinin sınıfları dolaşması

6-        Dilek ve temenniler

Rasûlullah (s.a.v.) buyurdular:

“Şaban ayının onbeşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünü oruç tutun. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ (Keyfiyeti bizce meçhul bir halde) dünyaya en yakın göğe inerek (o andan) fecir oluncaya kadar: “Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir bela ile) mübtela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim. Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu?” buyurur.” (İbn Mâce, H. no: 1388)

• Dualar Geriye Çevrilmez

Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdular:

“Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Bunlar Recebin ilk (cuma) gecesi, Şabanın ortasında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir. ( Beyhaki, Sünen, Şuabül-İman, 3/342 (Daru’l-Kütübi’l-İlmiyye, Beyrut 1990) )

• Bu Gece Af Dışı Kalanlar

Peygamber Efendimiz (asm) bu gecede af dışı kalanları şu hadisleri ile bildirmektedir:

“Yüce Allah bu gece bütün Müslümanlara mağfiret buyurur, ancak kâhin, sihirbaz yahut müşahin (çok kin güden) veya içkiye düşkün olan veya ana babasını inciten yahut zinaya ısrarla devam eden müstesna.”(et-Tergîb ve’t-Terhib, II/118.)

“Allah Teâlâ Şâban’ın on beşinci gecesi tecelli eder ve ana-babasına asi olanlarla Allah’a ortak koşanlar dışında kalan bütün kullarını bağışlar.”(İbni Mace, İkametü’s-Salât, 191; Tirmizî, Savm, 38.)

Berat Kandili münasebetiyle Cuma Namazımızı öğrencilerimizle birlikte Hacı Osman Hasan Uzun Camiinde eda ettikten sonra 9/B öğrencilerinden Muhammed Raşit TOPCU tüm sınıflara lokum ikramında bulunurken 9/B sınıfından İlker Yasin KIR da Peygamber Efendimiz (s.a.v)´in yukarıda aktardığımız hadis-i şerifini arkadaşlarına okudu.

Öğrencilerimizin, Velilerimizin ve tüm İslam âleminin KANDİLİ MÜBAREK OLSUN..

Nis

2018-2019 eğitim öğretim yılı 2. Dönem 1. Yazılı Sınavlarımız 8 Nisan 2019 Pazartesi tarihi itibariyle Tarih sınavıyla başladı.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

2018-2019 eğitim öğretim yılı 2.Dönem Sınav takvimi tüm öğrenci ve velilerimizin bilgisine sunulmuştur. Şimdiden hepinize Allah zihin açıklığı versin. Başarılar dilerim.